Interim & Werkgebieden

Voor diverse opdrachtgevers heeft ConCetto Development interim opdrachten vervuld en naar wens volbracht! Heb jij direct behoefte aan capaciteit of deskundigheid, dan kun je ConCetto Development hiervoor inschakelen!
Binnen diverse vraagstukken werd er vaak gesproken over business development en business solutions. ConCetto Development is hierin gespecialiseerd en doet dat met de volgende werkgebieden:

Business Strategy

Strategie begint met ambitie! Strategie is een plan van aanpak om doelen te bereiken. Het klinkt zo simpel, maar is het dan ook echt zo simpel? Absoluut niet, maar wij maken het voor iedereen gangbaar!

Hoe bepaal je eigenlijk wat de ‘juiste’ strategie is voor jou en/of je omgeving en hoe zorg je ervoor dat het plan ook uitvoerbaar is en niet alleen maar op papier blijft staat… Welk masterplan zorgt ervoor dat ambitieuze doelstellingen gerealiseerd worden!

De hele strategieontwikkeling draait volgens ons om waardecreatie, positionering en identificatie. Het is opvallend om te zien dat er zoveel verschillende definities zijn over ‘strategie’. Mintzberg onderscheidt zelfs tien manieren in het denken over strategie. Het is dan ook van essentieel belang om het gehele proces gestructureerd en transparant in te richten. De juiste strategie bepaalt de koers van een bedrijf, een afdeling of zelfs persoon!

Binnen elke situatie kijken wij naar de best passende optie, ontwikkelen wij op maat gemaakt design en wordt alles meetbaar ingericht.

Concept Ontwikkeling

Wanneer jij of jouw onderneming bezig is of wilt gaan met concept ontwikkeling is het ‘helder’ maken van het proces essentieel. Denk maar eens aan de verschillen tussen een doel, een concept of een idee. Alleen hierover zijn al vaak pittige dialogen om tot een antwoord te komen. Hetzelfde geldt voor concept ontwikkeling! Wat is concept ontwikkeling dan nu eigenlijk?

Concept ontwikkeling is de vertaling van je idee! Deze ontwikkeling zorgt voor een verbinding tussen de strategie en de invulling ervan. Wij zien dan ook een concept als een paraplu! Binnen deze mindset kunnen diverse ideeën worden opgehangen, het kan breed ingericht worden en ook nog eens alle creativiteit erin verwerken (wat wil je vertellen, hoe ga je dat doen, etc.).

Uiteindelijk kijken wij samen naar de levensvatbaarheid, duurzaamheid en effectiviteit van jouw concept.  

"Zet Coen aan tafel en binnen vijf minuten heb je drie nieuwe ideeën."

Jeroen van de Lagemaat
Voorzitter Stichting TalentIT Twente

"Energie, verbondenheid, gevoel voor politiek en pragmatisch. Bedankt voor alle energieke verbindingen die jij hebt gelegd en vast nog gaat leggen"

Janneke de Graaf
Academie Manager Hogeschool Saxion

"Na een uurtje sparren, een hoop persoonlijke inzichten en nieuwe zakelijke ideeën rijker. Al met al een topervaring"

Colin Puntman
FC Twente

"Jouw manier van denken is uniek en creëert nieuwe kansen"

General Manager Golfbaan

"Overzichtelijk, duidelijk en transparant"

Hogeschool Saxion

Value Development

Waarde wordt gecreëerd! Value Development, oftewel waarde creatie gaat over het optimaliseren van aansluitingen van producten, diensten, klantbehoeftes en organisatie wensen. De totale combinatie brengt de waarde creatie!

Denk maar eens na als jij jezelf deze vragen stelt… Welke toegevoegde waarde wordt er geleverd in business processen, financiën, maatschappelijk of sociaal opzicht? Is de tevredenheid meetbaar gemaakt en geoptimaliseerd? Brengen de waarden hetgeen wat wordt gevraagd? Passen de huidige waarden nog bij de organisatie, klanten of overige partijen?

Vaak betekenen deze antwoorden dat het tijd voor verandering is. En dan begint de zoektocht en wanneer is deze succesvol?

Volgens Treacy & Wiersema maken mensen (en organisaties) keuzes. En deze keuze maken ze uit:

  • Operational Excellence
  • Customer Intimacy
  • Product Leadership

Jarenlang zetten ze een bepaalde focus op een specifiek onderdeel, product of proces. Maar is het ook echt noodzakelijk om te kiezen? Al jarenlang wordt waarde creatie gericht op omzet, winst en geld verdienen. Logisch, uiteraard! Je onderneemt tenslotte ook om geld te verdienen.
Maar denk eens verder… Kijk eens breder… Met de juiste waarde creatie en ontwikkeling vergroot jij het onderscheidend vermogen en de continuïteit van jouw organisatie.

‘Value is not determined by those who set the price. Value is determined by those who choose to pay it’ Simon Sinek

"Zet Coen aan tafel en binnen vijf minuten heb je drie nieuwe ideeën."

Jeroen van de Lagemaat
Voorzitter Stichting TalentIT Twente

"Energie, verbondenheid, gevoel voor politiek en pragmatisch. Bedankt voor alle energieke verbindingen die jij hebt gelegd en vast nog gaat leggen"

Janneke de Graaf
Academie Manager Hogeschool Saxion

"Na een uurtje sparren, een hoop persoonlijke inzichten en nieuwe zakelijke ideeën rijker. Al met al een topervaring"

Colin Puntman
FC Twente

"Jouw manier van denken is uniek en creëert nieuwe kansen"

General Manager Golfbaan

"Overzichtelijk, duidelijk en transparant"

Hogeschool Saxion

Strategische vraagstukken

ConCetto Development ondersteunt partners bij het ontwikkelen van hun strategie, beantwoording van hun strategische vraagstukken en het maken van benodigde keuzes. Deze ondersteuning kan bestaan uit het begeleiden van het gehele strategieproces van een organisatie, het ontwikkelen van een dienst, product of proceslijn of het adresseren van een specifiek strategisch vraagstuk.

Binnen onze werkwijze begeleiden wij diverse vraagstukken van een directie- of managementteam. O.b.v. de juiste en pittige dialogen i.c.m. relevante data-analyses en een gestructureerd proces zorgen wij ervoor dat u tot een helder en scherp antwoord en de juiste strategie komt!

Om resultaat te boeken is het essentieel dat er draagvlak is en dat iedereen achter de gekozen strategie staat! Een strategie is namelijk meer dan alleen papier. Een strategie inspireert, een strategie creëert en biedt de juiste handvatten om te floreren!
Uiteraard adviseert ConCetto Development haar partners ook bij uiteenlopende vraagstukken op het gebied van strategie, business development & solutions en concept ontwikkeling waarvan de impact op de organisatie groot is en daarom vermeld is op de strategische agenda.

Voorbeelden van strategische vraagstukken waarbij ConCetto Development haar partners heeft mogen helpen:

Strategische vraagstukken:

Van concept tot baanbrekende innovaties

Samenwerkingen op politiek en regionaal niveau

Groeistategie o.b.v. waarde propositie en positionering

Een onzekere toekomst, wat moet ik nu?

Innoveren in de publieke sector

Innoveren in de publieke sector

Strategieontwikkeling en advisering

Stadstrainership & een Leven Lang Leren beleid

Academy & trainership voor organisaties