Strategische sessies

ConCetto Development ondersteunt partners bij het ontwikkelen van hun strategie, beantwoording van hun strategische vraagstukken en het maken van benodigde keuzes. Deze ondersteuning kan bestaan uit het begeleiden van het gehele strategieproces van een organisatie, het ontwikkelen van een dienst, product of proceslijn of het adresseren van een specifiek strategisch vraagstuk.
Binnen onze werkwijze begeleiden wij diverse vraagstukken van een directie- of managementteam. O.b.v. de juiste en pittige dialogen i.c.m. relevante data-analyses en een gestructureerd proces zorgen wij ervoor dat u tot een helder en scherp antwoord en de juiste strategie komt!
Om resultaat te boeken is het essentieel dat er draagvlak is en dat iedereen achter de gekozen strategie staat! Een strategie is namelijk meer dan alleen papier. Een strategie inspireert, een strategie creëert en biedt de juiste handvatten om te floreren!
Uiteraard adviseert ConCetto Development haar partners ook bij uiteenlopende vraagstukken op het gebied van strategie, business development & solutions en concept ontwikkeling waarvan de impact op de organisatie groot is en daarom vermeld is op de strategische agenda.

1 op 1 strategie sessie ( 2 uur )

Los van een gebruikelijke kennismaking met elkaar is de aandacht tijdens deze twee uur durende sparringsessie puur gericht op jou en jouw bedrijf. Ben jij bijvoorbeeld een start-up/starter die zijn/haar bedrijfsidee scherp wil stellen of juist wil valideren. Of een ervaren ondernemer of medewerker die een nieuwe fase in wil gaan, een nieuwe markt/doelgroep wil benaderen of bijvoorbeeld het aanbod wil verbreden.

Deze sessie kan dus variëren van strategie tot verdienmodellen, van realistische ambitieuze targets tot operationele uitvoer. Maar ook van trends tot het creëren van kansen. “Wat speelt er op dit moment binnen jouw organisatie? Hoe ziet jouw ‘spannende, krappe of juist kansrijke’ markt er op dit moment uit? Waar ligt de grootste uitdaging en/of bedreiging op dit moment?”

Waar jij op wilt sturen, dat komt aan bod.

Aan het einde van deze sessie heb jij een concreet idee om mee een de slag te gaan!

Strategie groepssessie ( 4 uur )

Tijdens deze sparringsessie creëren wij in vier uur concrete plannen die volledig meetbaar zijn. Naast de informatieve resources gaan wij bezig met het maken van concrete keuzes, het beantwoorden van jouw/jullie vragen en schakelen wij door naar de tactische uitvoering met een doelgerichte strategische denkwijze. Kost samengevat realiseren wij samen een business(actie)plan met een heldere structuur.

Onderwerpen die vaak naar voren komen? Groeistrategie, een onzekere toekomst, te krappe markt/doelgroep, samenwerking en innovatie, strategie realisatie, targets en meer.

Aan het einde van deze sessie kan de groep aan de slag met een concreet en meetbaar plan met een ambitieuze doelstelling.

Strategie dag

ConCetto Development verzorgt een volledige strategische dag. Gedurende deze dag gaan wij strategisch en tactisch sparren over de strategie van jouw bedrijf/afdeling/team. Bedrijven waarbij ‘focus’ nodig is om doelstellingen te vernieuwen en hierdoor de strategie opnieuw kunnen inrichten gekoppeld aan operationele acties, daar is de strategie dag voor!

Wil jij o.a. sparren en input geven over de missie en visie, kernwaarden, concept ontwikkeling, business en verdienmodellen of concrete operationele acties, dat past absoluut binnen deze dag!

Ook kan de volledige dag worden ingericht op een specifiek vraagstuk (o.a. business development, concept ontwikkeling, value development).